Skip to content

Suspekt

Kinky de La Rosa - Rosé port 2021, 500ml

DKK 200,-

Denne vare er desværre udsolgt.

Skriv dig på vores mailingliste og vær blandt de første der får besked når der kommer nye varer.

Produktbeskrivelse

Kinky de la Rosa er lavet på Vingården Quinta de la Rosa, som ligger i det nordlige Portugal i hjertet af Dourodalen - hjemsted for portvinen og et af de smukkeste vindistrikter i hele verden. Dalen strækker sig langs floden Douro ind mod den spanske grænse, hvor det berømte Ribera del Duero distrikt tager over.

 

Quinta de la Rosa har produceret portvin siden 1815 og er i dag styret af den søde Sophia Bergqvist, hvis bedstemor fik vingården foræret i barselsgave. Huset ejer 55 ha vinmarker i det bedste område af Dourodalen, og alle marker har den højeste A-klassifikation, hvilket er meget usædvanligt.


Vi i Suspekt har selv været nede og besøge hende og huset, hvor vi sammen nøje har udvalgt netop de vine, som vi syntes passer til os i Suspekt. 

Vi har trampet druer med de bare fødder, og sprøjtet en masse kærlighed i flaskerne. 


Rosèporten er lavet på druer, fra den bedst beliggende mark fra de ældste vinstokke, der bruges til Vingårdens Vintageport, Vale do Inferno vinmarken, kategori A.

Rosé portèn er lavet af den frit løbende saft, fra druerne til Vintageport 2021. Mosten er den saft der render ud i bunden af karet fra druernes egen vægt, inden man er begyndt at presse og træde i druerne til Vintageporten.

Druerne opfyldes på cementholdige tanke, hvorefter når de er toppet, åbnes hanerne og lader saften løbe stille og roligt ud. Efter gæring ved lave temperaturer i rustfri stål, tilføres der vinsprit for at stoppe gæringen, forstærke og stabilisere vinen.

Smagekommentar: Resultatet er en halvsød portvin med finesserige blomsteraromaer, noter af røde bær og melon i næsen. Smagen er delikat af intense røde bær, milde krydderier og hint af ”Kongen af Danmark” bolsjer, behagelig fløjlsblød smag, med en moderat frugtsyre i eftersmagen. Nydes afkølet ved 8-10 gr. som aperitif alene eller som meditationsvin. Også velegnet til røde bærdesserter, jordbær/rabarbar trifli eller modne oste med rabarberkompot.

 

Fakta:

Land: Portugal

Område: Douro

Druer: Touriga National, Touriga Franca, Tinta Roriz.

Smag: Halvsød 88 gr sukker pr liter.

Alk: 19 % Alk.


Se vores smiley-ordning her.